Pagini

Marca Barum

Povestea Barum – de la talpa de pantof la modelele benzilor de rulare
Marca Barum există de peste cincizeci de ani. Următorul scurt rezumat vă arată cum s-a dezvoltat compania dintr-un mic fabricant de încălţăminte într-un producător de anvelope de mare succes.
1924 Producătorul de încălţăminte Bata fabrică tălpi de cauciuc în Cehoslovacia.
1932 Costurile mari legate de transportul feroviar au sugerat companiei să creeze propria flotă de vehicule pentru transportarea mărfurilor.
1934 Pentru a preveni costurile ridicate legate de importarea anvelopelor pentru propria flotă de vehicule, compania se hotărăşte se le producă pe cont propriu.
Bata investeşte masiv în domeniul anvelopelor.
1945 Companie mixtă ale celor trei companii importante producătoare de cauciuc din Cehoslovacia - Bata în Zlín, Rubena în Náchod şi Mitas.
S-a înfiinţat compania Barum.
1966 Construirea fabricii actuale din Otrokovice.
1967 Prima anvelopă radială este fabricată în fabrica din Zlín.
1972 Începe producţia de anvelope în Otrokovice. Fabricarea de anvelope este transferată din Zlín la Otrokovice.
1990 Se înregistrează denumirea corporaţiei "Barum Otrokovice".
1992 Se semnează un contract de societate-mixtă cuContinental AG.
1993 În data de 1 martie , în urma acestui contract, se înfiinţează Barum Continental s.r.o. Group of Companies, Barum devenind astfel parte din Grupul Continental.

Producerea unor cauciucuri sigure la un pret avantajos este principalul scop al companiei de anvelope Barum. Cu un control riguros pe tot parcursul etapei de productie si cu o verificare stricta a anvelopelor inainte de a parasi fabrica, Barum reuseste sa isi mentina standardele la un nivel inalt. Folosindu-se de know-how-ul acumulat in cei 70 de ani de experienta in acest domeniu, compania ofera conducatoriilor auto posibilitatea de alege dintr-un numar diverficat de modele pentru anvelope de vara si anvelope de iarna.

Sursa : www.barum-online.com