Pagini

Marca Cooper

Istoria Cooper incepe in 1914, cand fratii John F. Schaefer și Claude E. Hart au cumparat M and M Manufacturing Company din Akron care fabrica materiale pentru reparatia anvelopelor.
Acestia, un an mai tarziu, au achizitionat The Giant Tire & Rubber Company din Akron,o afacere de reconstrucție a anvelopelor; doi ani mai tarziu au mutat afacerea in Findlay, Ohio.
Compania a crescut în anii următori, prin fuziuni, achiziții și extinderea vânzărilor.
In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, compania a demonstrat flexibilitate si patriotism producand veste de salvare, barci gonflabile, pungi impermeabile, articole de camuflaj, pentru a fi furnizate Aliatilor si a fost cunoscuta ca Master Tire and Rubber; Guvernul SUA a recunoscut contribuția companiei la efortul de război, într-o ceremonie din 1945, conferindu-i Army-Navy ‘E’ Award ( pentru excelenta ).
Firma si-a schimbat numele în Cooper Tire & Rubber Company în 1946, și până la 11 iulie 1960, compania a fost listată la New York Stock Exchange si in 1983 a intrat in randurile companiilor din Fortune 500, ca una dintre cele mai mari companii industriale din Statele Unite.
Vânzările nete a ajuns la 1 miliard de dolari în 1991.
Dezvoltarea a continuat, si in 1999 detinea 50 de unitati de productie in 9 de tari.O mare parte din cresterea companiei a venit prin achiziția a Standard Products Company , o miscare care a adaugat 10.000 de angajați pe statul de plată .
Prin achizitionarea Avon Anvelope Limited, cu sediul in Melksham , Anglia, in 1997 si a Mickey Thompson Performance Tires & Wheels in 2003, Cooper s-a poziționat ca un producător important de anvelope de înaltă si de ultraînaltă performanta.
Într-un acord din decembrie 2003, Cooper a intrat intr-un joint-venture cu Kenda Rubber Industrial Company Ltd. pentru construcția unei stații in Shanghai , China , pentru a produce anvelope radiale pentru pasageri si pentru camioane usoare.
In decembrie 2004, Cooper a finalizat vânzarea afacerii sale de automobile, Cooper - Standard Automotive, de aproximativ 1.165 miliarde $. Vânzarea a inclus 47 de puncte de fabricație și operatiuni Cooper - Standard Automotive,  un producător mondial de sisteme de manipulare a fluidelor ,sisteme de corp de etanșare, și sistemele active și pasive de control al vibrațiilor.
În octombrie 2005, compania a anuntat un acord pentru a obține dreptul de proprietate pentru 51% din al treilea cel mai mare producător de anvelope din China, Cooper Chengshan (Shandong) Passenger Tire Company Ltd. si Cooper Chengshan (Shandong) Truck Tire Company Ltd.. iar în ianuarie 2012 , Cooper a achiziționat activele unei fabrici de anvelope existente în Krusevac , Serbia , oferind o locație excelentă pentru a furniza anvelope pentru piețele europene și rusești, în special pentru producătorii de echipamente originale de automobile.
Astazi Cooper Tire & Rubber Company este o companie cu adevarat globala, cu puncte de productie, vanzare, distributie si servicii de proiectare situate in intreaga lume.
Cooper Tire & Rubber Company detine si marcile Mastercraft, Dean, Starfire, Roadmaster, Avon Tyres, Mickey Thompson, Dick Cepek, Chenshan, Austone, Fortuna si Mentor.