Pagini

Marca General Tire

Marca General Tire a fost infiintata in 29 septembrie 1915 in Akron, Ohio, de William F. O'Neil și Winfred E. Fouse , doi oameni de afaceri tineri care știau că dacă construiesc un produs de calitate vânzările vor veni.

General Tire s-a dezvoltat rapid odata cu industria auto. Dupa deficitul de anvelope din SUA in timpul timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, General Tire a intrat in 1955 pe piata anvelopelor de echipament original, mai intai pentru General Motor’s, iar ulterior si pentru alti mari producatori de automobile, ceea ce a dus la nevoia de fabrici mai moderne si mai eficiente.
Pentru asigurarea calitatii produselor in 1959 au deschis cea mai mare pista de testare din lume , in Uvalde, Texas.In 1973 aveau deja 6 puncte de productie, iar in 1983 au inchis portile primei si invechitei fabrici din Akron, Ohio.

Cu timpul General Tire si-a extins domeniul de activitate intrand in afaceri care au inclus domenii ca : industria aerospațială și de apărare, de divertisment și de radiodifuziune, produse chimice / mase plastice, produse industriale.
In 30 octombrie 1987 s-a realizat preluarea marcii General Tire, de la GenCorp Inc de catre Grupul Continental

Astazi General Tire continua traditia de a oferi o linie completă de anvelope durabile de inalta performanta, pentru vehicule de pasageri, off-road si camioane ușoare.


Niciun comentariu: