Pagini

Marca Viking

1931 - Viking porneşte la drum

Viking Askim A/S începe producţia de bunuri din cauciuc (inclusiv pantofi şi anvelope) în Askim, Norvegia, tărâmul Vikingilor.

1970 - Liderul de pe piata Norvegiei câstiga experienta în sectorul de Echipamente originale si se concentreaza pe anvelope pentru autoturisme

Cu o cota de piata de peste 50%, Viking devine lider de piata în Norvegia. Toti norvegienii cunosc si au încredere în aceasta marca de anvelope.
În acelasi timp, Viking devine o marca recunoscuta la nivel global, furnizând anvelope ca Echipamente originale pentru clienti precum VW, Opel, Ford si Volvo, ceea ce demonstreaza calitatea de exceptie a produselor Viking.
Viking se axeaza pe punctele sale forte, optimizând gama de produse si concentrându-se pe anvelopele de vara si de iarna pentru autoturisme.

1983 - Viking se află pe drumul succesului internaţional

Având la bază succesul din Norvegia, Viking se extinde în Germania, Olanda, Austria, Italia, Elveţia şi SUA.

Anii 1990 - Un element important în strategia multibrand

Continental dobândeşte o participaţie de 49% în cadrul Nivis AB, care deţine atât Viking cât şi marca de anvelope Gislaved. Doi ani mai târziu, ambele mărci sunt complet integrate. Acestea continuă să fie componente majore ale strategiei multibrand de succes aplicată de Continental.

2008 - Extinderea poziţiei de piaţă

Viking ocupă o poziţie stabilă în cadrul Continental Group şi începe să îşi extindă poziţia pe piaţă în segmentul de calitate, ca producător de anvelope de vară şi de iarnă pentru autoturisme şi SUV-uri. Viking vinde aproximativ un milion de anvelope anual, la nivel global.

Viking este o marcă tradiţională, cu mulţi ani de experienţă în fabricarea anvelopelor.
Şoferii care achiziţionează anvelopele Viking apreciază calitatea garantată de producţia europeană de top.
Fiecare anvelopă are la bază valori nordice solide - asigurând caracteristici excelente pe carosabil ud şi performanţă de încredere pe carosabil uscat, oferind un nivel înalt de siguranţă, plus o experienţă de şofat extrem de plăcută.